Hvorfor menstruationssmerter?


Menstruationssmerter er en af de mest almindelige smerteproblematikker som for mange opleves hele livet igennem.
En smerteproblematik hvor man som smertelidende sjældent oplever, at ens smerter bliver taget særligt alvorligt. Det kan være stærkt belastende for både dig selv og dine omgivelser.
Lægens ord er i de fleste tilfælde "det må du lære at leve med, det aftager med alderen" eller " det bliver bedre, når du har født dit første barn".
Alt for mange piger/kvinder har så mange smerter hver måned, at de må melde sig syge, ligge i sengen og tage smertestillende medicin for at holde smerterne ud. Hidtil har den eneste konventionelle behandling for menstruationssmerter været smertestillende piller eller p-piller.
Rigtig mange går bare og lider. Har måske den opfattelse, at det er noget man skal når man er pige eller kvinde. Andre fordi de ikke ønsker at spise en masse smertestillende medicin eller p-piller.

Langt de fleste der lider af smerter under menstruationen får smerter på grund af muskelsmerter - muskelkramper.
Hvorfor lider så mange netop af disse muskelspændinger?
Det findes der en rigtig god forklaring på. Muskler skal nemlig indrette sig når kroppen vokser. Når man vokser sker det ofte i ryk. Der kommer en periode, hvor man på kort tid vokser mange centimeter samtidigt med at man kommer i puberteten, hvor kroppen skal lære at håndtere sin cyklus. Man vokser ikke med lige præcis lige mange millimeter hvert år, men kan nogle år skyde i vejret og når knoglerne gør det, så kommer muskler "bagud" Det kan let få musklerne til at trække sig sammen og for rigtig mange betyder det, at musklerne livet igennem vil være for korte, hvis man ikke gør noget ved det. De spændte muskler bliver endnu mere spændte og forkortede.
Her vil en triggerpunktmassage terapi afhjælpe med at deaktivere triggerpunkter i de involverede muskler, så musklerne ikke længere er spændte og forkortede. Triggerpunkter fra maven/underlivet sender reflekssmerter/refererende smerter om i nederste del af ryggen, hvor det føles som et "bælte" af smerte i lænden og et "bælte" af smerter under skulderbladene bag på ryggen. Desuden giver de smerter i underlivet, maven samt for nogle helt op under brystet ved de nederste ribben. Dette skyldes musklernes tilhæftninger. Maven og underlivets muskler dækker forsiden og siderne af maven og underlivet. De muskler, der ligesom er styrende i underlivet hedder "iliopsoas" og de hæfter dels til forsiden af rygsøjlen - sådan ca. midt- og nederst på lænden - og dels på indersiden af lårknoglen (i lysken)

Muskelspændinger har det med at "smitte". Når store muskler i et område spænder, varer det ikke længe før alle mulige andre muskler i samme område gør det samme. Da denne form for spænding typisk får lov til at udvikle sig - fordi man aldrig får gjort noget ved dem - kan de give andre gener i maveregionen. Såsom maveproblemer - oppustethed og forstoppelse. En stor del af de menstruationssmerter kvinder mærker i underlivet, æggestokkene og livmoderen kan forebygges ved regelmæssig triggerpunktmassage mellem menstruationsperioderne. For nogles vedkommende er en gang nok og kan holde smerterne væk i flere måneder ad gangen eller sågar år.
Der er mange ting som kan sætte en opspænding af musklerne i gang. Stress, sport, arbejde osv. Langt de fleste har grundlagt deres opspænding allerede da de voksede, og derfor er det ikke ualmindeligt, at man oplever, at man ALTID har haft menstruationssmerter.


GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.

Send Mail