Kæbesmerter


Piskesmæld, faldulykker og andre former for fysisk belastning har tendens til at fremkalde triggerpunkter i kæbens, ansigtets og hovedets muskler. Kæbesmerter er reflekssmerter der stammer fra muskler i ansigtet, hals, nakke og øverste del af ryggen. Triggerpunkter i ansigtet kan øge muskelspændinger i en sådan grad, at det kan blive svært at gabe op. Disse spændinger kan også føre til et anspændt stemmebånd.

Triggerpunkter kan ydermere skabe smerter i tænderne i både over- og undermund. De er også en udbredt grund til , at tænder er overfølsomme for varme og kulde og berøring. Triggerpunkter i ansigtetsmuskler kan give smerter i ansigtet under øjnene og over øjenbrynene, symptomer, der ofte fejlagtigt ses som tegn på bihulebetændelse. Hvis smerter fra bihulerene ikke påvirkes af den relevante medicin, kan problemet være triggerpunkter. Poser under øjnene kan være forårsaget af triggerpunkter. De kan også udløse dybliggende smerter i øret, som ledsages af en følelse af, at øret er lukket, eller af en lav, buldrende lyd. De er ofte forklaringen på den irriterende kløe inde i øret, som du tilsyneladende ikke kan nå.
 


Der kan være mange årsager til kæbesmerter/spændinger


● overdreven brug af tyggegummi
● dårlige tænder
● tandbylder
● skæren tænder om natten
● omfattende tandlægearbejde hvor man holder munden åben i lang tid ad gangen
● følelsesmæssige spændinger
● vejrtrækning gennem munden

Triggerpunktbehandling er en behandling uden bivirkninger og er en anvendelig behandlingsform for kæbesmerter, fordi en triggerpunktbehandling løsner op for de muskelspændinger i muskulaturen i de områder som sender reflekssmerter til kæberne.

Hvis du har kæbesmerter er du velkommen til at kontakte Klinikken for Krop og Sjæl eller bestille en tid
på tlf. 23 44 29 74