Smerter i mave og underliv


Triggerpunkter i maven/underlivet er årsag til både udvendige og indvendige mave- og underlivssmerter.
En mængde medicin udskrives ofte med skuffende resultat. Smerter som varer længe efter en operation i maven, kan ofte spores til triggerpunkter, som blev skabt ved selve operationen. Den opfølgende behandling burde omfatte en triggerpunktbehandling.

Smertemønster:
Smerter i maven der skyldes triggerpunkter, kan forveksles med fx. halsbrand, mavesyre-refluks eller blot fordøjelsesvanskeligheder, kolik, mavekrampe, kronisk diarré, for meget luft i maven, en følelse af at være oppustet, overmæt, opsvulmet eller at det brænder i maven, manglende appetit, kvalme eller nervøs mave, og menstruationssmerter.
Triggerpunkter i den nederste del af maven kan give anledning til smertefulde kramper i blæren og give anledning til urinretention, så det i nogle tilfælde bliver vanskeligt at lade vandet, mens det i andre tilfælde bliver vanskeligt at kontrollere. Sengevædning kan også skyldes triggerpunkter i underlivsmusklerne hos større børn eller voksne.
Smerter i ryggen som bliver værre, når man tager en dyb indånding, kan være tegn på triggerpunkter i maven/underlivet. Triggerpunkter i mavens og underlivets muskler kan ikke alene give smerter i maven, siderne og ryggen, men også sende reflekssmerter til bughulens indre organer og til kønsorganer hos både mænd og kvinder.

Menstruationssmerter:
En stor del af de menstruationssmerter, kvinder mærker i underlivet, æggestokkene og livmoderen, kan stamme fra triggerpunkter i underlivet. Menstruationssmerter kan forebygges ved regelmæssig triggerpunktmassage mellem menstruationsperioderne. Musklerne i maven/underlivet sender reflekssmerter om i den nederste del af ryggen hvor det føles som et "bælte" af smerte i lænden og et "bælte" af smerte lige under skulderbladene. Typiske smerter ved menstruation.

Testikelsmerter:
Smerter i testikler kan ligeledes stamme fra triggerpunkter i underlivet og lige over lysken som sender reflekssmerter til testikler.
 


Der kan være mange årsager til smerter i mave og underliv


● overanstrengelse på job eller sportsudøvelser
● sit ups og benløft
● sidde i en skæv stilling
● sidde for meget
● kronisk hoste
● følelsesmæssigt stress
● bære noget tungt
● fødsler
● sidde med knæene oppe
● skålformede sæder i biler
● anstrengt holdning
● fald

Har du problemer med smerter i mave/underliv eller kønsorganer, er du velkommen til at kontakte Klinikken for Krop og Sjæl eller bestille en tid på tlf. 23 44 29 74