Albue
19. juli 2018
Triggerpunktsmassage
18. juli 2018
 


Den skjulte smerte i bindevævet En nænsom behandling, med lette tryk, der går i dybden hvorved spændinger i muskler, bindevæv og nervesystem kan frigøres


Bindevævet findes i hele kroppen, under huden, i og omkring musklerne, knoglerne og alle organerne. Ved spændinger i bindevævet, vil der være nedsat bevægelighed, som kan give smerter. Bindevævsmassage behandler nervesystemet, muskler og bindevævet. Metoden er god til at afspænde og løsne op for spændinger i kroppen. Når der arbejdes med bindevævsmassage løsnes hele bindevævssystemet, såsom muskelhinder, underhud, sener, ledbånd og knoglehinder. Det autonome nervesystem aktiveres, hvorved kroppen slipper stress og spændinger.

Spændte områder i bindevævet er der, hvor kroppen oplagrer minder fra fysiske og følelsesmæssige traumer. Ved at løsne bindevævssystemet for spændinger, bliver det lettere at slippe de psykiske problemer der er relateret til fysisk spænding. Det giver større fysisk og psykisk velvære. Når man arbejder på bindevævet, arbejder man således både på muskulaturen men også med nervesystemet og kan medvirke til en bedre kropsholdning, øget fleksibilitet, forbedret vejrtrækning og øget velvære både fysisk og psykisk.

Næste gang du får ondt i ryggen/nakken skal årsagen måske findes et helt andet sted, end du troede. Forskere har for nyligt fundet ud af, at det bindevæv, som forbinder muskler og knogler med hinanden, hænger sammen i nogle lange baner, der kaldes bindevævslinjer. De gør, at problemer et sted i kroppen kan give problemer et helt andet sted i kroppen. Årsagen til, at vi får smerter i fx. ryggen, skal findes i bindevævet snarere end i muskulaturen. Hvis du f.eks. har siddet for meget ved din computer, giver det en spændt muskulatur i ryggen. Det påvirker det bindevæv, der ligger rundt om musklen til at blive stift og spændt.

Mange kropslige gener stammer fra bindevævet - Den tilstand viser sig som en træt, tung og stiv krop, som smerter i ryggen, knæene, hofterne og skuldrene, som en følelse af, at der ikke er flow i kroppen

Bindevævet strækker sig fra toppen af dit hoved til dine fødder og du mærker det først, når der er noget galt. Måske er det den nøgle du har ledt efter, når det gælder din sundhed og smerter? Forklaringen på dine smerter sidder måske slet ikke i dine muskler og led, men netop i dit bindevæv, som også kaldes kroppens muskler. Bindevæv er store hinder, der under huden dækker hele kroppen og mindre hinder rundt om muskler, sener og indre organer. Bindevævet er fuld af nerveender og har dermed en god funktion som budbringer og er det største sanseorgan der sender information til hjernen flere gange hurtigere end nervesystemet, der findes 6-10 gange flere nerveender i bindevæv end i muskulaturen.

Bindevævet er det væv, der forbinder alting inden i os og får det hele til at glide. Bindevævet er bedst kendt for de transparente hinder der smyger sig under huden som på en svinemørbrad. Bindevævet sidder bl.a. uden på musklerne og har en glat overflade, så muskler, sener, knogler og indre organer kan bevæge sig frit uden af klistre.
Når bindevævet har det dårligt, har du det dårligt. Du er måske træt, øm og stiv. Bindevævet sørger for at der er flow i kroppen. Det forbinder kroppen indvendigt fra top til tå i et elastisk netværk ligesom en våddragt. Når du hiver i den ene ende, trækker det i den anden. Ligesom en våddragt føles det rart at have den på, når den er våd, varm og eftergivelig, men den er håbløs at bevæge sig i, når den er tør og stram. På samme måde er det med dit bindevæv og en masse smerter og uforklarligt ubehag kan stamme derfra.

Det oversete væv, kan være årsag til kroniske smerter
Fordi der er ekstra mange celler i bindevævet af den særlige type, der registrerer smerter og sender besked til hjernen om, at av-det-gør-ondt. De såkaldte smertereceptorer. Indtil nu har ingen anet, at der sad så mange af dem i bindevævet og derfor er det, det oversete væv. I anatomi bøger kan man slet ikke se bindevævet. Det er "fjernet" så man kan se knogler og muskler. Ved det nye fokus på bindevævet, har forskere fundet ud af, at det IKKE er som man før troede, et kedeligt dødt væv. Det er spillevende væv og fuld af nerveender. Af den grund kan bindevævet være årsag til rigtig mange af de smerter som folk render rundt med, så næste gang du har ondt i kroppen, ryggen, knæ, skulder og andet, så kan det være, at du skal tænke på at få en bindevævsmassage på hele kroppen.

Bindevævsmassage er en meget blid og behagelig behandling, hvor bl.a. spændinger i bindevævet løsnes, afklemning af nerver samt skævheder i kroppen genoprettes. Under en behandling mærker mange mennesker en følelse af at det prikker, kilder eller stikker et andet sted end der hvor behandlerens hænder er. Dette er fordi hele bindevævsbanerne bliver berørt, når vi rører et andet sted på kroppen.

Hvad kan behandles med bindevævsmassage?
- Muskelspændinger, smerter, ledsmerter og stivhed
- Piskesmæld
- Lændesmerter, rygsmerter og iskias
- Nakke og skuldersmerter

Dine indre organer spiller en stor rolle
Alle dine organer får sin nerveforsyning fra rygmarven, det samme gør alle dine muskler og bindevæv. Hvis et organ ikke fungerer optimalt, kan hjernen mistolke signalerne fra organet og tro, at det kommer fra musklerne eller bindevævet. Derfor kan du opleve muskel- og/eller bindevævsømhed eller smerte i afgrænset område, fordi et organ ikke fungerer optimalt. Din hjerne tolker at området ikke skal bruges og "lukker" for nerveforbindelsen til det muskel- og bindevævsområde, som forsyner samme organ. I visse tilfælde går det også ud over de stabiliserede muskler og kan derfor opstå instabilitet på baggrund af nedsat organfunktion.PRISREDUKTION VED BEHANDLINGSFORLØB

3.-5. dagen - 60 min. 350,-
6.-10. dagen - 60 min. 325,-
11.-14. dagen - 60 min. 300,-


YDERLIGERE INFO

1Hvad er et triggerpunkt?
Det er et hyperirriteret, præcist beliggende, ekstremt ømt punkt i en muskel, som gør, at musklen bliver spændt og svag. Et triggerpunkt kan vedligeholdes i måneder eller år, medmindre man griber ind. Det er en selvforstærkende ond cirkel som skal brydes. Det kan gøre djævelsk ondt, når man trykker på det (men det føles ondt "godt"). Hvis det er aktivt udstråler det reflekssmerter, typisk til andet område, end der hvor punktet sidder. Det betyder, at du kan have ondt i lænden, mens det triggerpunkt, der er årsagen til smerten, sidder i baldemusklen. Eller du har hovedpine fra et triggerpunkt der befinder sig i en muskel i din nakke. Du kan have ondt i albuen, men triggerpunktet skal sandsynligvis findes og behandles i en nærvedliggende muskel for derigennem at forløse smerten osv. osv.
2Hvordan foregår en behandling?
Først taler vi om dit smertemønster, dernæst vil jeg i samarbejde med dig afsøge triggerpunkterne og deaktivere dem ved, at jeg trykker/holder på punktet i ca. 30-60 sekunder. Efter ca. 20 sek. vil der ske en aktivitet i musklen. Endorfiner og blod vil begynde at strømme til punktet og give ilt og næring til musklen. Vævet giver efter og smerten vil oftest aftage. En vis ømhed de næste dage er dog ikke ualmindeligt. Kroppen skal have tid til at "skylle efter", men du burde kunne mærke en forbedring efter 1. behandling. Efter 2-3 behandlinger er der opnået de resultater, som kan forventes alt afhængig af, hvilke skader det drejer sig om og hvor lang tid man har gået med smerterne. Herefter kan det være nødvendigt med et vist vedligehold. Jeg kan også komme med øvelser til at afhjælpe yderligere, så du selv kan være med til at forebygge/behandle problemet. Efter en behandling vil man ofte føle træthed og være tørstig. Dette er en naturlig reaktion, dog er reaktionerne meget individuelle.
3Årsager til triggerpunkter?
● Traumer, akutte fysiske skader, ulykker og fald ● Overbelastning over tid (f.eks uvant arbejde, have- eller malearbejde) ● Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger ● Ensidigt og statisk muskelarbejde, muse- og tennisarm ● Fra sportsaktiviteter gennem livet ● Sygdomme ● Fysisk eller psykisk stress ● og mange flere..... Alle disse ting er overbelastning/misbrug af musklerne.
4Med triggerpunktbehandling kan jeg specielt afhjælpe dig med:
● Nakkeproblemer ● Migræne ● Kæbespændinger ● Hovedpine: Isse-, pande-, tinding- eller nakke-pine ● Skuldersmerter og nedsat bevægelighed af armen - frossen skulder ● Lændeproblemer eller hofteproblemer ● Iskiassmerter - spændte balder ● Rygsmerter ● Tennisalbue - golfalbue - musearm ● Piskesmæld ● Knæsmerter eller smerter i ben eller lægmuskel ● Smerter i hæl eller fødder ● Smerter i arme og fingre ● Sovende fornemmelse, følelsesløshed i arme og fingre ● Smerter i brystet Hvad enten smerterne er kroniske eller forbigående på grund af overbelastning, har jeg behandlinger, der vil hjælpe dig, og give dig både fysisk og psykisk overskud i hverdagen.

GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.