Underben/fødder
20. juli 2018
Ryg
20. juli 2018

Skulder


Albuesmerter, tennisalbue og golfalbue


Tennisalbue, golfalbue og smerter i albuen er betegnelser for smerte, som i de fleste tilfælde skyldes muskulære forhold i eller omkring albuen.
De mest almindelige årsager til tennisalbue er reflekssmerter fra triggerpunkter fra skulder, arm og underarmsmusklerne og bliver nemt overset som en mulig kilde til disse ret almindelige smerter.

● smerter kan sidde både på forsiden, bagsiden, indersiden og ydersiden af albuen
● albuesmerter ses ofte sammen med skuldersmerter, nakkesmerter og armsmerter
● Albuen svækkes og begrænser dens evne til at bøje og strække.
 


Der kan være mange årsager til smerter i albuen


● armene løftet op over hovedet i længere tid
● overbelastning, overanstrengelse under arbejde eller sportsudøvelser
● kraftige gentagne skubbebevægelser
● tunge løft
● brud på albuen eller armen i gips
● bilkørsel
● holde noget nede i en længere periode
● spille musikinstrumenter
● tennis, golf, røre kagedej
● pc-tastatur
● hund der trækker i snoren
● hvis hænderne er konstant trukket sammen
● enhver intensiv bevægelse i håndleddet har det med at trætte underarmsmusklerne

Der anbefales altid hvile ved tennisalbue, men det er ikke den bedste behandling, når trigger- punkter er årsagen til smerter. Hvile kan lulle triggerpunkter ind i en rolig, latent tilstand, men det fjerner dem ikke. Når man genoptager de aktiviteter, der i første instans var årsagen til tennisalbuen, kommer smerterne tilbage med det samme og er sjældent bare den mindste smule reduceret. Inaktivitet har en tendens til at fremme stivhed i underarmens muskler, hvilket bevarer deres triggerpunkter og ofte gør dem værre, så smerterne forøges.
Aktivitet kan på den anden side være lige så dårlig for tennisalbue, hvis den har form af et program med motion og udstrækning. Muskler, som er befængt med triggerpunkter, modsætter sig aktivt at blive strakt, fordi de risikerer at blive forstrakt på grund af de spændte bånd af muskelfibre. Selv om en smertende albue kan virke svag, så er motion ikke alene virkningsløs men unødvendig. Triggerpunkter svækker de muskler, som er forbundet med albuen for at beskytte dem mod yderligere overanstrengelse eller overlast. Den fulde styrke vender sædvanligvis tilbage inden for kort tid efter, at triggerpunkterne er blevet deaktiveret.

Har du problemer med albuen, tennisalbue eller golfalbue, er du velkommen til at kontakte Klinikken for Krop og Sjæl, eller bestille en tid på tlf. 23 44 29 74.


Priser:

30 min. - Pris 220 kr.
45 min. - Pris 300 kr.
60 min.- Pris 400 kr.
90 min. - Pris 495 kr.


PRISREDUKTION VED BEHANDLINGSFORLØB

3.-5. dagen - 60 min. 350,-
6.-10. dagen - 60 min. 325,-
11.-14. dagen - 60 min. 300,-