Skelettet/Skævt bækken


Når kroppens skelet er lige og kroppen er fri for spændinger, kan kroppen reparere sig selv

Den onde cirkel
Et skævt bækken kan starte den onde cirkel, det kan være invaliderende og rettes det ikke op, får det store konsekvenser i resten af kroppen. Bækkenet har mange funktioner, det er kroppens midtpunkt, balancepunkt, det er bækkenet vi sidder på, hvor affaldsstoffer bortskaffes, hvor ryggen hviler og udsprings- samlingspunkt for bevægeapparatets mange store muskler og derved det centrale stabilitetspunkt i kroppen.
Det betyder at bækken smerter kan være årsag til mange andre problematikker som diskusprolaps, knæproblemer, skulder- smerter, nakkesmerter osv.
Skævt bækken vil give en skæv ryg, der giver en skæv nakke og så vælter det faktisk derfra. Det er ligesom byggeklodser. Når det nederste bliver skævt, skal det øverste kompensere.
Hvis det ikke behandles kan det med tiden udvikle sig til slidgigt i hoften og bækken. Ved lænde-, ryg-, hofte eller bækkenproblemer af længere varighed er der næsten altid problemer med spændinger i lænden, hofte, lår og sædemuskulaturen (baldemusklerne). Dette forekommer fordi disse muskelgrupper skal kompensere for det underliggende problem og kan ikke overkomme den ekstra belastning.
Mange oplever smerter i f.eks. akillessenen, hofte og knæ, men får desværre ikke diagnosticeret årsag til skævhed længere oppe i kroppen som bækkenet og får kun behandlet symptomet lokalt.
Symptomer på bækken smerter:
- Smerter i bækken regionen, herunder balde, nedre ryg og hofte - Udstrålende smerte, prikken, stikken eller sovende fornemmelse i ben og ryg - Stivhed i lænden - Funktionel rygskævhed pga. muskelspændinger, som hindrer de rygbevægelser der udløser smerterne - Nedsat bevægelighed

Ret op og vedligehold

Er dit bækken skævt skal det først og fremmest rettes op. Det kan gøres med de fine blide teknikker fra Kranio-Sakral terapien efterfulgt af triggerpunktterapi samt bindevævsmassage for at løsne den spændte muskulatur i de omkringliggende muskler, især din Psoas-muskel har stor indflydelse på dit bækken. Derefter kan det være du har brug for et vist vedligehold, det kommer an på hvad der ellers rører sig i dit liv af stress, følelsesmæssige spændinger, dårlig kropsholdning og arbejdsstillinger osv. osv.
For nogle kan det også være vigtigt med korrekt træningsvejledning efter oprettelse af bækkenet, for at undgå at man vender tilbage til de dårlige vaner. Desuden skal der en bevidsthed til om fremtidige nye hensigtsmæssige stillinger samt kropsholdning.

HUSK DET ER MUSKLERNE DER BESTEMMER HVOR KNOGLERNE SIDDER, IKKE OMVENDT


GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.

Send Mail