Stress behandling


I Klinikken for Krop & Sjæl har jeg specialiseret mig i flere forskellige stressbehandlinger. En terapi jeg altid anbefaler som en del af stressbehandlingen er ansigtszoneterapi. Men jeg vil også kombinere med de bedste teknikker fra Kraniosakral terapien (det vigtige "stillepunkt" og "vagusnerven") som du kan læse om under "kroppens sprog". Healing går hånd i hånd med alle mine behandlingsformer, når jeg alligevel arbejder ved hovedet/i ansigtet, det er en ekstra gave man får med. Man oplever behandlingen på et dybere niveau, sjælen bliver rørt ved, en indre massage, bliver mere afslappet og mange får en svævende fornemmelse. Efterfølgende et øget velvære samt mere energi.
Kan også være jeg kombinerer med fodzoneterapi. Jeg tilrettelægger behandlingen ud fra dine ønsker og behov og alle mine behandlingsformer kan kombineres.

Ansigtszoneterapi kan forebygge/afhjælpe dine stress symptomer og kan bringe din krop i balance igen. Ved ansigtszoneterapien, arbejdes der både med den fysiske, psykiske krop samt organer og hormonkirtler, som stimuleres via punkter og tryk - så det er muligt at påvirke centralnervesystemet, meridianbaner, blod- og lymfekredsløb. Vores krop fungerer via netværk, der minder om et elektrisk kredsløb. Når vi udsættes for følelsesmæssige påvirkninger, sker der en ændring af den elektriske impuls. Vores hormonsystem er yderst følsomt overfor følelsesmæssige udsving, såvel positive som negative, og vores psykiske velvære afhænger i høj grad af regelmæssig og afbalanceret hormonproduktion. Da vores hverdag mentalt og følelsesmæssigt presser mennesker til den yderste grænse medfører dette som regel til en overvægt af de funktioner, der er ansvarlige for flugt- og kampmekanismen i kroppen. Denne flugt- og kampmekanisme belaster i længden de livsvigtige organer, hvorved der til sidst opstår en form for kollaps eller tæring i hormonsystemet, nervesystemet og organerne.

Kortvarig stress kan være nyttig, mens langvarig stress kan medføre alvorlig risiko for udvikling af livstruende sygdomme. Hypothalamuskirtlen er overordnet kirtel. Denne kirtel er den hormonelle forbindelse til de basale områder i hjernen, som er ansvarlig for vore emotioner (følelser). Da hypothalamuskirtlens opgave bl.a. består i at reagere hormonalt på vores oplevelser, så vi gennemstrømmes af følelser, er den meget vigtig for menneskets valg og beslutninger. Hvis som mennesker hele tiden vælger imod os selv, udsættes for daglig pres, undertrykker kroppens signaler som f.eks. smerte, træthed, negative følelser eller tager beslutninger der undertrykker vores eget liv, opstår der stress i hypothalamus.

Hvis hypothalamus er i balance, vil den kunne administrere de mange tusinde impulser og ydre påvirkninger, den udsættes for i løbet af 24 timer, og der vil kunne opretholdes et harmonisk "hormonvandfald" og dermed en sund krop og psyke livet igennem. Den nyeste hjerneforskning har fundet ud af, at nervesystemet, hormonsystemet og immunforsvaret deler de samme signalstoffer i kroppen. Netop derfor forstyrrer ubalancer i hormonsystemet også vores nervesystem.

Derfor er zoneterapi/refleksterapi en god behandling mod stress!
Når vi rammes af stress påvirker det vores system på alle planer. Derfor er zoneterapi en god måde at behandle stress, da den tager sig af alle de indre styresystemer samt hjernen og alle organer. Ansigtszoneterapi/zoneterapi mod stress kan være den behandlingsform, som kan hjælpe dig af med din stress. Den hjælper kroppen til at komme ned i gear og give en øget følelse af ro og balance. Zoneterapi afspænder kroppen og er med til at give en større følelse af velvære og overskud.

De klienter der kommer til mig med stress, oplever for en tid en indre ro, mens de ligger på briksen. Denne ro bliver større for hver gang de kommer igen og formålet er, at opnå roen i sit indre, også når de ikke er til behandling.
Hvordan virker ansigtszoneterapi/refleksterapi?
Ved at påvirke forskellige refleksområder og punkter i ansigtet og fødder stimuleres reflekser til hjernecentre og kemiske processer, hormonsystem, immunforsvar, blodkredsløb, organer og muskler, som via central- nervesystemet har tilknytning til de nævnte organer/processer. Således er det muligt at stimulere kroppens funktioner til at fungere optimalt i forhold til det enkelte menneskes situation. Ved stimulering af neurologiske punkter i ansigtet og på kraniet sendes elektriske impulser via centralnerve- systemet til hjernen, hvor neurotransmittere oplades og sendes videre til kroppens organer og kirtler. Herved reguleres alle kroppens processer. Alle muskler afslappes og kroppes processer normaliseres.

Ansigtszoneterapi stimulerer kroppens egne naturlige stoffer
Serotinin, noradrenalin og dopamin er kroppens egne vigtige stoffer, der regulerer bl.a. vores spisevaner, adfærd, følelser, humør og søvn. Ved at aktivere kroppens egne stoffer, kan vi begrænse anvendelsen af symptomdæmpende medicin og dets bivirkninger.
Følgende hormoner påvirkes ved berøring og lige netop derfor får vi det så godt ved en behandling:
Oxytocin frigives gennem varme og berøring. Hormonet øger velbefindende, giver ro og velvære i kroppen, stress og angst dæmpes.
Dopamin frigives og influerer kroppens evne til finmotorik og evnen til at holde fokus. Er involveret i følelser som glæde, inspiration og entusiasme.
Serotonin frigives og skærper evnen til at gøre de rette ting på rette tidspunkt.
Endorfiner frigøres. Disse hormoner virker opløftende og smertedæmpende.
Cortisol som er kroppens stresshormon, dæmpes ved berøring.

Ansigtszoneterapi er en unik metode til at bringe kroppen i balance - (igen). Et behandlingsforløb varierer afhængig af, hvor lang tid din stress har varet.

GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.

Send Mail