Skellet/skævt bækken


Når kroppens skelet er lige og kroppen er fri for spændinger, kan kroppen reparere sig selv

I vores moderne samfund er der mange udfordringer for vores krop. Nogen har monotont arbejde, andre dyrker ekstrem sport, nogen får for lidt motion og træning, andre sidder stille foran computer skærm hele dagen på jobbet. Det kan give folk gener som måske bare kommer snigende ligeså stille. Pludselig kan man stå med en sygemelding.

Ca. 85% af alle mennesker har fået forskubbet deres knogler. Nogle mennesker ved det ikke engang før de udsættes for ekstra belastning, som så viser det. Eller de falder og slår sig voldsomt, fordi kroppen er skæv i forvejen. Nogle er blevet skæve allerede ved fødslen.
Du ved måske ikke selv om du er skæv, men kan finde ud af det, ved at opsøge en Kranio-Sakral terapeut eller en Spinal Release terapeut, som også kan behandle kroppens skelet og rette det op.

Hvis du er skæv og har smerter i evt. nakken, kan det være fordi, der er en skævhed i hoften. Smerten opleves ofte et andet sted, end der hvor skævheden er, fordi kroppen kompenserer og du dermed får ondt et andet sted.
Når kroppen er skæv et sted forskubber hele kroppen sig.
Centralnervesystemet kan dermed blive påvirket så man oveni det risikerer at få det dårligt på andre måder f.eks. blive trist og ked af det, få fordøjelsesbesvær, menstruationssmerter, andre smerter i kroppen - der kan udvikle sig til kroniske smerter, hvis du ikke får gjort noget ved det.

Kroppen kan blive skæv af:
Dårlig holdning, piskesmæld, forkert fodtøj, dårlig arbejdsstilling, fødsel, ulykke eller fald m.m. Følgevirkninger af skæv krop/skelet kan være:
Slidgigt, skoliose, scheuermanns syndrom, hovedpine, nakkesmerter diskusprolaps, iskias smerter, menstruationssmerter indlæringsproblemer, koncentrationsbesvær, bækkenløsning, bækkensmerter, fordøjelsesproblemer, ufrivillig barnløshed, svimmelhed m.m Derfor er det vigtigt at kroppen bliver tjekket for skævheder efter f.eks. en ulykke eller et fald, så vil rigtig mange sygdomme kunne undgås.

Ilt og næring til hjernen
For at hjernen kan fungere optimalt, skal den have ilt og næring. Udover blodet har hjernen også brug for energi fra cerebrospinalvæsken også kaldet hjernevæsken. Det er den væske som pumpes rundt i centralnervesystemet omkring rygmarven og hjernen. Opstår der skævheder i bækken, ryg, nakke eller kranie, kan skævhederne blokere for næringen til hjernen. I en skæv krop vil der heller ikke komme blod og ilt nok til hjernen. Så opstår balladen. Heldigvis er kroppen fantastisk til at hele sig selv, når først kroppen er rettet op og er lige, kan kroppens celler regenerere sig og bygge organismen op igen.

Skævt bækken/bækkensmerter......
Hold dit bækken lige og kroppen er smertefri
For at kroppen er i balance, er det vigtigt at bækkenet er i korrekt position i forhold til resten af skelettet. En fejlstilling af bækkenet kan ske allerede fra fødslen og kan være forbundet til alvorlige gener. Kroppen vil i høj grad forsøge at kompensere for denne ubalance og jo længere tid du går med denne fejlstilling, jo værre bliver det, da ubalancen typisk giver en afsmittende effekt på resten af kroppen.

Den onde cirkel
Et skævt bækken kan starte den onde cirkel, det kan være invaliderende og rettes det ikke op, får det store konsekvenser i resten af kroppen. Bækkenet har mange funktioner, det er kroppens midtpunkt, balancepunkt, det er bækkenet vi sidder på, hvor affaldsstoffer bortskaffes, hvor ryggen hviler og udsprings- samlingspunkt for bevægeapparatets mange store muskler og derved
det centrale stabilitetspunkt i kroppen. Det betyder at bækken smerter kan være årsag til mange andre problematikker som diskusprolaps, knæproblemer, skulder- smerter, nakkesmerter osv.
Skævt bækken vil give en skæv ryg, der giver en skæv nakke og så vælter det faktisk derfra. Det er ligesom byggeklodser. Når det nederste bliver skævt, skal det øverste kompensere. Hvis det ikke behandles kan det med tiden udvikle sig til slidgigt i hoften og bækken.
Ved lænde-, ryg-, hofte eller bækkenproblemer af længere varighed er der næsten altid problemer med spændinger i lænden, hofte, lår og sædemuskulaturen (baldemusklerne). Dette forekommer fordi disse muskelgrupper skal kompensere for det underliggende problem og kan ikke overkomme den ekstra belastning.
Mange oplever smerter i f.eks. akillessenen, hofte og knæ, men får desværre ikke diagnosticeret årsag til skævhed længere oppe i kroppen som bækkenet og får kun behandlet symptomet lokalt.

Symptomer på bækken smerter:
- Smerter i bækken regionen, herunder balde, nedre ryg og hofte
- Udstrålende smerte, prikken, stikken eller sovende fornemmelse i ben og ryg
- Stivhed i lænden
- Funktionel rygskævhed pga. muskelspændinger, som hindrer de rygbevægelser der udløser smerterne
- Nedsat bevægelighed


GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.

Send Mail