Stress


Føler du dig godt brugt, har du symptomer på stress?
Stress betegnes ikke som en sygdom, men en overbelastning af krop og sind.
"Alle kan blive stressramt. Det er blot et spørgsmål om at øge belastningen nok"


Oplever du svigtende koncentration, hukommelse og manglende overskud til et socialt liv?
Er din tolerance tærskel nedsat, så du er blevet mere nærtagende, irritabel, i dårligt humør?
Har du brug for energidrikke, søde sager o.a. for at klare dagens opgaver?
Kan du ikke lukke for tankemylder, har en dårlig nattesøvn, angst, trist, depression og har du fysiske skavanker som f.eks. muskelspændinger og smerter, mave/tarmproblemer, hovedpine, migræne, hjertebanken og for højt blodtryk?
Kan du genkende dig selv i noget af ovenstående, bø du tage det alvorligt og gøre noget ved det, så du kan få det liv tilbage som du har mistet.

Symptomer på stress?

Hovedpine, hjertebanken og stikkende smerte i hjertet, træthed, svimmelhed, søvnproblemer, manglende overskud, manglende koncentration, svigtende hukommelse, dårligt humør, angst, tristhed, deprimeret, inaktiv, ubeslutsom, svedeture uden fysisk aktivitet, ændrede spise- og drikkevaner, halsbrand, svien i maven, kvalme, manglende sexlyst, nedsat immunforsvar.

Hvad sker der i kroppen når vi går ned med stress?

Der er sket en biokemisk og fysisk forandring i hjernen og nervesystemet. Kroppen gennemløber en række mekanismer, fra alarmfasen til advarselsfasen. Kroppen går over i nogle udmattelsesfaser = nedsat evne til at reagere sundt på belastende faktorer. Nervesystemet og binyrer bliver overbelastet og der kan opstå alle mulige symptomer lige fra træthed til alvorlige kroniske sygdomme.
Når nervesystemet bliver svækket, går det ud over 2 andre overordnede styresystemer, nemlig hormonsystemet og immunforsvaret. De 3 organsystemet (nervesystem, hormonsystem og lymfesystem=immunforsvar) arbejder tæt sammen og påvirker hinanden i en sådan grad, at en fejlfunktion i et system på sigt vil skabe problemer i de 2 andre styresystemer.

Stress og hjernen

En anden vigtig ting ved stress er at stress påvirker 2 områder i hjernen, nemlig hippocampus og amygdala.
Hvis vi bliver presset for voldsomt, ryger hippocampus også på overarbejde og stresshormoner begynder at slå nerveceller i stykker i hippocampus. På længere sigt skrumper hippocampus og amygdala vokser.
I vores hjerne findes et område, der kaldes det limbiske system, dybt derinde findes en samling cellekerne, som kaldes amygdala. Amygdala er ekspert i at udvikle frygt og angst. Hvis stressen fortsætter kan det både skade hjerne og sjælen. Man kan rette op på skaden hvis man sætter ind i tide. Det bliver sværere hvis det ikke er muligt at komme ind til kernen (amygdala). Den kan hele tiden trække folk ned, det er voldsomt invaliderende for hjernen.
Når vi kommer ud i denne uhensigtsmæssige langvarige stress, hvor amygdala overtager herredømmet, får vi destruktive følelser og kan ikke længere se muligheder. Situationen bliver herre over dig, frygt og angst begynder at udvikle sig - kroppen spænder op og går i forsvarsposition. Bliver man ved med at udsættes for stress/overbelastning, lagres de i amygdala og amygdala bliver som et overfyldt bæger der flyder over. I ansigtszoneterapien er der et specielt punkt i ansigtet der behandles, hvor vi kan nå ind til amygdala og tømme dette "fyldte bæger", så der igen kan blive plads til nye ting.

Har du været overbelastet længe eller er du sygemeldt pga. stress, og har du brug for hjælp til at komme igennem og "ud på den anden side" Jeg kan hjælpe dig med et behandlingstilbud som omfatter det hele menneske - både de mentale og de fysiske problemer. Det er stadig en lang og sej proces, men de fleste kommer godt ud på den anden side i en ny og klogere version af sig selv. En læring som kan bruges resten af dit liv. Målet er at "komme ud på den anden side" hel og beriget og genfinde din balance og livsglæde.

Hvis du lider af stress eller har symptomer på stress og føler du har behov for alternativ hjælp måske sideløbende med anden form for behandling, er du velkommen til at kontakte Klinikken for Krop og Sjæl på tlf. 23 44 29 74.

GIV ET GAVEKORT TIL EN DU HOLDER AF!


Oplys modtagerens navn, gavekortes beløb eller hvilken behandling der skal stå på gavekortet.
Oplys derefter om gavekortet skal sendes direkte til dig eller til modtagerens adresse.
Når din indbetaling med ønsket beløb er registreret sendes gavekortet til den anførte modtageradresse.
Du kan også afhente selv iflg. aftale med mig.
Gratis forsendelse hvis det samlede gavekortbeløb er på mindst 400,-.
Ellers pålægges 20,- i ekspeditionsgebyr og porto.
Gavekortet bliver pakket pænt ind i flot gavepapir og bånd.
Betaling til:
Sydbank reg.nr. 7140 kontonr. 1383832
Eller mobilepay på nummer 59316

HUSK klart at angive navn og formål i overførslen.

Send Mail